E-Ticaret Forum Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası/E-TİCARET HAKKINDA BİLGİLER/E-Ticaret Bilgi Paylaşımı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapsamlı E-Ticaret Yazılımı Niye Yok

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bicokcom Açılır Kutu Gör
Newbie
Newbie
Simge
PASİF EDİLDİ.

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 7
  Alıntı bicokcom Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kapsamlı E-Ticaret Yazılımı Niye Yok
    Gönderim Zamanı: 29/Ekim/2008 Saat 23:49
nette eticaret yazılım firmalarını incelerken dikkatimi çekni niye acaba tam kapasiteli bir hepsiburada.com hizlial.com estore.com.tr gibi full özellikli bir eticaret yazılımı yok büyük firmalarla yarışmak istiyorsak özellik bakımından kapsamlı bir eticaret sitesiyle bu işi yapmamız gerek bir kaç özellik yazacağım 12 farklı özellik bakalım ne gibi yorumlar gelecek

1-      Kredi Kartı Doğrulama Sistemi Yapılsın

Gittigidiyor.com da bir sistem var geçenlerde oradan bir ürün alımı yaparken kullanıldım önce ben bir ürün aldım gitti gidiyordan ardından 5dk sonra kredi kartınızın doğrulaması yapılması gerektiğine dair mail gönderildi ve linke tıkladığımda sayfaya giriş yaptım sayfada doğrulama ekranına girince 01ytl ile 1 ytl arası bir çekimin yapılacağını bunu yazmam gerektiğini yazan bir linke tıkladım kart bilgilerimi girdim kartımdan çekim yapıldı 444lü banka numarasından yada internet bankacılığından bu rakamı öğrenip yazmam istendi 1 kere hakkımın olduğunu ve gittigidiyora sorduğumda her seferinde rakamın değiştiğini söylediler internet bankacılığından 0,20 ytl çektiklerini gördüm istenen yere 0,20ytl yazdım ve kredi kartım onaylandı hazır e-ticaret yazılımlarında incelediğim kadarıyla bu özelliği bulamıyorum ayrıca bu özellik paypal.com dada varmış

2-      Parçalı Ödeme Sistemi Olsun

İsteyen yarısını bir kartla diğer yarısını başka kartla yada kalanını havale eft ile yapsın hizlial.com da var bu özellik oradan inceleyebilirsiniz

3-      Hediye Çeki Özelliği

Üye olanlara sistem tarafından hediye çeki verilsin üye olan herkese 50 ytl değerinde hediye eki veriyoruz diyeceğiz ama açıklamaya 500ytl üzeri alış verişlerde geçerlidir yazılacak

4-      Ürüne Özel Taksitlendirme Özelliği

Mesela bizim sitemizde şu anda hiçbir üründe peşin fiyatına taksit özelliği yokken ben diyorumki asus eee pc finans bank kredi kartına 12 taksitle satabilmeliyim sadece o ürüne özel kampanya oluşturmalıyım havale ile alana normalde %5 indirim varken o üründe %10 indirim kısaca ödeme sisteminde ürüne özel ayarlama

5-      Resimlerin Üzerine Site Logosu Atma

Xml ile gelen ürünlerin üzerine sitenin logosunu atabilmeliyiz logonun nereye atılacağını seçmeliyiz resmin ortasına sağına soluna üstüne toplu seçim olacak

6-      Çoklu Xml Desteği

Aynı anda 20-25 xml hatta daha fazlasını kullanabilme imkânı olmalı yazılımcı firmanın tavsiyeleri değil bizim istediğimiz firmaların xml sini ekleme imkanı olmalı 57 tane xml veren firma adresi mevcut elimizde

7-      Veri Yolu

Xml ile gelen ürünlerde resmin üzerine gelip sağ tık özellikler yazınca xml nin çekildiği site adresi değilde direk sanal mağazanın adresi yazsın yani resimler hosta çekilsin

8-      Xml Güncellemesi

Xml ile ürünleri güncellerken fiyat güncelle stok güncelle resim güncelle yeni ürün varsa ekle seçenekleri olmalı

9-      Xml İle Gelen Ürünleri Seçmeliyiz

Xml ile gelen ürünleri kategori kategori atmak yerine ürün ürün atmalıyız bundaki amaç aynı anda 4-5 tane bilişim firması xml si kullanırken hangi ürünler kimde ucuzsa ordan çekim yaparız yada hangi firmada açıklaması resmi tamsa oradan ekleriz her ürüne özel kar payı ekleme özelliği olmalı

10-  Kampanya

Belli başlı ürünlere özel kampanyalar yapabilmeliyiz asus eee pc finans bank kredi kartıyla 6 ay taksitle alana 50ytl lik hediye çeki verebilmeliyiz ve bu çekide 500ytl üzeri alımlarda kullanılmalı diye de yazmalıyız vede ayrıca bu çek istediğimiz kategorilerde kullanılmaz diye de belirtmeliyiz müşteri o kategorilerde kullanamamalı çekle altın kategorisinden alım yapılamaz gibi

11-  Sepete Eklenen Ürün Üye Çıkıp Sonradan Girse Dahi Girdiğinde Kayıt Edilmeli

Sitede müşteri sepet oluşturduğu zaman çıkıp başka bir zaman siteye girse dahi o sepeti silinmesin

12-  Yorum Yazana Puan Artı İndirim

Üyeler içersinde yorum yazana yada ürün ile alakalı resim gönderene ve resim site sorumlusu tarafından onaylandıktan sonra üyeye indirim puan verelim ve bunun içinde limit koyalım

Yukarı Dön
fatihbalkan Açılır Kutu Gör
Senior Member
Senior Member
Simge

Gönderilenler: 185
  Alıntı fatihbalkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31/Ekim/2008 Saat 17:40
Öncelikle iyi bir konuya deyindiğiniz için sizi tebrik etmek isterim.
Yukarıda belirttiğiniz özellikler yapılması zor veya imkansız özellikler değildir. Aksine çok kolay ve kısa sürede yapılabilecek özelliklerdir.

Ancak sizinde belirttiğiniz gibi hepsiburada.com gibi siteler kendi özel ihtiyaçları doğrultusunda yazılımlarını kendi ekibine yaptırmaktadırlar.  Siz o tarz bir sistem kendi isteğinize göre yaptırmaya kalksanız 50.000 ytl den fiyatlar başlayacagına eminim.
Oysa paket program olarak çok uygun  fiyatlara satılan yazılımlar yüzlerce sektöre göre düzenlenmektedir. o nedenle size göre yetersiz olabilir.

Ancak sizin isteklerinize tam olarak cevap verecek bir sistem kısa süre içerisinde hizmete girecektir.

Düzenleyen fatihbalkan - 31/Ekim/2008 Saat 17:50
Fatih Balkan
PlatinMarket Satış Ve Pazarlama Müdürü
http://www.PlatinMarket.com
0282 651 651 1
Yukarı Dön
bicokcom Açılır Kutu Gör
Newbie
Newbie
Simge
PASİF EDİLDİ.

Gönderilenler: 7
  Alıntı bicokcom Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31/Ekim/2008 Saat 18:18
bizim için en önemli madde 9cu maddedir diğer özellikler bir yana 9cu madde bir yanadır
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

Bu Sayfa 0,078 Saniyede Yüklendi.

E Ticaret | Elektronik Ticaret | E-Ticaret | Eticaret | canlı destek online destek   web sihirbazı

E Ticaret Siteleri Listesi